Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2007

Ο αποχωρισμός από το 2007

Λίγες ώρες έμειναν για να αποχωριστούμε το 2007 και να προσθέσουμε ένα κεράκι στην τούρτα των γενεθλίων μας. Ένας χρόνος ο οποίος κύλησε με ευχάριστα ή λιγότερο ευχάριστα γεγονότα σημαντικά ή ασήμαντα, ανάλογα με την οπτική που βιώνουμε και αξιολογούμε.


Σημασία όμως έχει με το πέρασμα του χρόνου να αναβαθμιζόμαστε συνολικά από την εμπειρία που κληρονομούμε από αυτόν. Ας πούμε ότι μπορούμε να αποκτήσουμε σοφότερη κριτική σκέψη, αισιοδοξούμε ότι μπορούμε να πάρουμε προαγωγή στην εργασία μας, ελπίζουμε να αλλάξουμε σπίτι ή αυτοκίνητο. Ευελπιστούμε να κάνουμε την "γνωριμία"να γίνουμε "2πλοί" ή "3πλοί". Ονειρεύομαστε την ευτυχία μέσα από τα μάτια της ψυχής μας.

Μακάρι ο παλιός ο χρόνος κατά τον αποχωρισμό του να αφήσει στη διαθήκη του λίγο μυαλό που θα μοιρασθεί στον καθένα μας. Είναι σημαντικό κομμάτι στην αλυσίδα προσφοράς του για να ζούμε αρμονικότερα, να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Να σπέρνουμε αξίες και να θερίζουμε αγάπη. Τι όμορφο είναι .

Μπροστά μας το 2008, είναι ευκαιρία να αρχίσουμε από την πρώτη. Ευχόμαστε να είμαστε υγιείς έτσι ώστε να ανέβουμε όλα τα σκαλιά του χρόνου να φθάσουμε στο τέλος του. Κάθε μέρα και πιο ψηλά κάθε μέρα και πιο μακρυά.

Προετοιμάζουμε την διάθεσή μας να γιορτάσουμε με αγαπημένα μας πρόσωπα την έλευση του. Αγοράζουμε δώρα που θα ανταλλάξουμε. Οι γονείς διαλέγουν αυτά που θα προσφέρουν στον Αϊ Βασίλη για να μοιράσει στα παιδιά τους. Να τηρηθεί ευλαβικά το έθιμο που μας ταξιδεύει στο παρελθόν και παραμένει μόνο ως γλυκιά ανάμνηση στο σκληρό δίσκο του μυαλού μας. Αυτό που έφτιαξε την πρώτη μεγάλη απορία μας, όπου από το ανεξήγητο της παιδικής αθωότητας παρέμεινε μόνο η χαρά της προσφοράς των δώρων.

Είναι στιγμές που ρέει άφθονο το συναίσθημα και η θετική ενέργεια στο σπιτικό μας μακάρι και στην ψυχή μας. Αυτές τις στιγμές να τις αιχμαλωτίσουμε. Να γίνουν ο "μπούσουλας" του αύριο στο κάθε αύριο που μας ξημερώνει. Σκεφθείτε το είναι ευκαιρία.

Εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά με υγεία σε όλες και σε όλους.

Όλες οι επιθυμίες σας να σκεπασθούν με το πάπλωμα της εκπλήρωσης.

Ποτέ οι επιθυμίες δεν είναι ανεκπλήρωτες όταν πιστέψουμε δυνατά ότι θα τις πραγματοποιήσουμε.

4 σχόλια:

cinderella είπε...

Κάνω ποδαρικό;; Με το δεξί λοιπόν! Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία!! Να είναι το 2008 γεμάτο από τις εκπληρώσεις των επιθυμιών μας, γεμάτο από χαρά και από κέφι! Πολλά Φιλιά!!!

AVRA είπε...

καλη χρονια οπως την επιθυμεις!!!

Greca είπε...

καλη χρονια!!!! να'ναι μια καταπληκτικη χρονια!!! η χρονια σας!!!!

τα καλυτερα ευχομαι!!!

ταχυπλοο ε? "εχω και κοτερο" μου θυμιζει!!! χαχα
χαιρετώ!

Σκορπινα είπε...

Καλή χρονιά και από εδώ!!!
Εύχομαι λοιπόν και εγώ μαζί με ε΄σενα να πιστέψουμε πραγματικά στις επιθυμίες μας και να τις πραγματοποιήσουμε μέσα σε αυτόν τον χρόνο!
Υγεία και αγάπη πάνω απ'όλα..

Φιλιά!