Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007

Το Χαμόγελο της Ψυχής μας είναι Ανεξίτηλο!!!!

Έρχονται Χριστούγεννα, η πόλη φοράει τα στολίδια της όπως και η διάθεσή μας!!! Τα μαγαζιά γεμάτα, παντού διάχυτη η γιορτινή ατμόσφαιρα.

Πολλά παιδιά ονειρεύονται τι παιχνίδι θα τους φέρει ο Αϊ Βασίλης τους. Κάποια, ήδη του γράφουν γράμματα για να εκφράσουν την επιθυμία τους. Διαδικασία συγκινητική, αθώα, έτσι όπως δεν είναι η ζωή μας. Να όμως που ακόμη και εδώ, δεν υπάρχουν ίσες ευκαιρίες, αλλά ούτε Αϊ Βασίλης. Είναι οδυνηρό όπως αναρίθμητα τα μόνα παιδιά.

Η συναισθηματική υποστήριξη τους, η δυνατότητα να προσφέρουμε την παρουσία μας κοντά τους είναι σύμβολο υπέρτατης ανθρωπιάς. Να μεταφέρουμε την αγάπη μας, να διδάξουμε ότι είναι αστείρευτη …Τι ωραίο είναι!!!

Ας προσπαθήσουμε να τους μοιράσουμε ελάχιστο από τον πολύτιμο χρόνο μας. Να τα αγγίξουμε με τα μάτια της ψυχής μας.

Έτσι όπως έκαναν και κάνουν για εμάς οι γονείς μας, ή εμείς ως γονείς για τα παιδιά μας. Η ζωή είναι σύντομη και ενίοτε σκληρή, όμως, τα σύμβολα της αγάπης είναι αγνά και διαχρονικά, όταν, Το Χαμόγελο της Ψυχής μας είναι Ανεξίτηλο!!!!

ΥΓ: Αφιερωμένο στα παιδιά που περιμένουν γονείς που δεν έρχονται….

6 σχόλια:

Σκορπινα είπε...

Καλησπέρα...

Πόσο όμορφο θα ήταν, να είναι αληθινό το συναίσθημα των χριστουγέννων?Για όλους, ανεξαιρέτως....
Ούτως η άλλως τα Χριστούγεννα είναι γιορτή για τα παιδιά...
Πώς μπορούμε να τη γιορτάζουμε από τη θαλπωρή της οικογένειας μας, και να μην κοιτάμε λίγο παραέξω τι γίνεται...

Φιλιά

Ανώνυμος είπε...

Άπλα είναι όλα, όταν μπορούμε να σκεπτόμαστε ανθρώπινα...

Crazy Tourists είπε...

Και γιατί να μην κάνουμε ακριβώς αυτό κάθε μέρα του χρόνου;
Καλό μας απόγευμα!

CrazyTourist2

Ανώνυμος είπε...

Aυτό είναιιδανικό!!Άλλα ας κάνουμε το πρώτο βήμα:Να είστε καλά!

Lina είπε...

ααχ τι μου θύμησες.

Πέρσυ είχα ένα μαθητάκι πολύ φτωχής οικογένειας. Όλα τα παιδιά λέγανε τι θελουν απ τον Άγιο Βασίλη.. πανάκριβα-μεγάλα δώρα.
Κι αυτός μου λέει "εγώ θέλω ένα φορτηγό, ας είναι και μικρό"... πήγα στην τουαλέτα για να μη με δουν τα παιδιά να κλαίω, ακόμα ανατριχιάζω όταν θυμάμαι το σκηνικό.

sealike2 είπε...

Στο μέλλον ολοένα και περισσότερες οικογένειες θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.Αποτελέσματα από μεγάλη έρευνα που έλαβε χώρα στην Ελληνική επικράτεια συμπεραίνει ότι το 60% των ερωτηθέντων φοβάται πως μια μέρα θα ξυπνήσει στην φτώχεια. Πηγή:http://www.in.gr/news/Reviews/article.asp?lngReviewID=842517&lngItemID=840632