Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Οι άντρες βγήκαν παγανιά...


Η ιστορία διαδραματίσθηκε σε εκθεσιακό κέντρο της επαρχίας όπου η επιχείρηση συμμετείχε με περίπτερο και με απεσταλμένο προσωπικό, άντρες, ηλικιακής ομάδας 35 -65.


Η έκθεση κράτησε τις πύλες της ανοιχτές στο κοινό για τέσσερις ημέρες, περισσότερο από τόσο διατηρήθηκε το κουτσομπολιό της παρέας για εκείνη. Τα σχόλια πίσω από την πλάτη της «έδιναν και έπαιρναν» με θεαματική συχνότητα και παλμό. Βλέπεις, είχε το θλιβερό προνόμιο να είναι χήρα. Εύθυμη, χαμογελαστή, δροσερή, τσαχπίνα, τίποτε δεν πρόδιδε το μυστικό της, το δράμα που την είχε προσπεράσει. Ο κρότος για την κατάσταση της "έσπαγε τύμπανα", αμέσως, μόλις έφθασα. Σχόλια βάλλονταν «κατά ριπάς» και δεν φανερώθηκαν ποτέ μπροστά της. Ήταν όλα πίσω από την πλάτη της, συστημένα, έτσι όπως συμβαίνει με το σατανά (=πίσω μου σ’εχω…). Για εμάς, οι πελάτες της, πλην ελάχιστων, είχαν αναπτύξει και άλλους ρόλους μαζί της. Απίστευτο, "σύνδρομο", παραδέχομαι.

Θεωρούσαμε πως η κυρία δεν θα έπρεπε να κουνηθεί από το γραφείο της, αν το έκανε ερχόταν η ποινή, τα σχόλια μας, όπως ακριβώς ποινολογείται ο φαντάρος στα ανάκτορα όταν κουνηθεί από τη σκοπιά του, κεραυνοβόλα χωρίς αναβολή. Γιατί άραγε?? Ποια η αφορμή για να αφιερώσουμε τόσο πολύ χρόνο, on camera σε όλα τα δευτερόλεπτα της??Ίσως, επειδή ήταν το "μεγάλο αφεντικό" μιας λαμπερής επιχείρησης ίσως, το ότι όλα άρχιζαν και τελείωναν από το στόμα της (=διεύθυνε τη ροή της εργασίας) ίσως, επειδή ήταν νέα, γυναίκα και χήρα μαζί, ποιος ξέρει??

Ομολογώ πως μερικές φορές προσπάθησα να διακόψω, να στρέψω αλλού το επίκεντρο της προσοχής. Άκουγα τα «σχολιανά» μου κυρίως από τους μεγαλύτερους "κυρίους" της παρέας. Βέβαια, το χιούμορ ήταν το επίκεντρο και το αντίδοτο για το χρόνο απασχόλησης μας, εντός ολίγων τετραγωνικών μέτρων (=εκθεσιακό περίπτερο).

Μέσω της ανάρτησης θέλω να «εξιλεωθώ», να ζητήσω συγνώμη (=αναλαμβάνω την ευθύνη εκ μέρους όλων) στη γυναίκα που είχε το θλιβερό προνόμιο να είναι χήρα, εύθυμη, δροσερή, τσαχπίνα, που τίποτε δεν σημάδευε το μυστικό της, το δράμα που την έχει προσπεράσει...

22 σχόλια:

Greca είπε...

βρε σεις!!!!
απαπα!!!
αντρες παιδακι! αντρες!!!

καλησπερες! (χμμμ βασικα μια! καλησπερα! :D )

admin είπε...

Είναι γνωστό πως το κουτσομπολιό είναι δείγμα της μιζέριας μας. Αντί να ασχοληθούμε με τα δικά μας, ψάχνουμε ιστορίες άλλων και τις περιπαίζουμε με κανιβαλική μανία!

Καλησπέρες Sealike!

M-meggie είπε...

Το χιούμορ sealike2 έχει κατάφορα παρερμηνευτεί και βάναυσα χρησιμοποιηθεί για να κρύψει αυτά που δυστυχώς δεν κρύβονται.
Μην της ζητάς λοιπόν συγγνώμη εκ μέρους τους. Η γυναίκα αυτή είναι καταδικασμένη στην "ανικανότητα και την αναπηρία" τους.

Καλημέρα

rain είπε...

Δεν ξέρεις πόσο βασανιστικό είναι γι όλους αυτούς που έχουν τελματώσει και αποχρωματίσει τη ζωή τους να βλέπουν πως κάποιοι άλλοι, άλλος, άλλη, δεν έχει σημασία, έχει χρώμα, ζωή και προοπτική? Κάθε μέρα, κάθε στιγμή, παντού. Κι έλεγε η γιαγιά μου: "Αμα σε ρωτάνε τι κάνεις θα λες έτσι κι ετσι για να μη σε γλωσσοτρώνε, εγώ έτσι λέω"!!!!! Καλημέρα σου

tdjm είπε...

Οι άντρες αυτού του είδους είμαι σίγουρη πως ούτε στο μικρό δακτυλάκι της δεν την φτάνουν.
Ασε, δεν ιδρώνει το αυτί της από κάτι τέτοιους τύπους....
Ξέρει αυτή..και πως να τους κουμαντάρει και πως να τους βάζει στην θέση τους...

Ανώνυμος είπε...

Μπα,και χήρα να μην ήταν και τσαχπίνα,δροσερή κλπ να μην ήταν,πάλι θα σχολιαζόταν.
Είναι η μοίρα των επιτυχημένων,να σχολιάζονται και να ¨θάβονται¨από τους αποτυχημένους!
Καλά, αν πρόκειται και για γυναίκα,αν είναι και όμορφη,αν είναι και χήρα,τίποτα καλύτερο για τους ζηλόφθονους υποκριτές-κριτές, που δεν έχουν το θάρρος να πουν τη γνώμη τους χωρίς μάσκα.
Θα συμφωνήσω σε αυτό που λέει η rain-που έλεγε η γιαγιά της!

cinderella είπε...

Nα ποντάρω όσο- όσο οτι αν ήταν χήρος και όχι χήρα η συζήτηση θα είχε κοινωνικό χαρακτήρα και θα ηταν όλύ πιο σοβαρη! Απο τις ατάκες του στυλ "τον έφαγε τον άνθρωπο" θα είχατε τις ατάκες "α τον κακομοίρη, κρίμα και έχει μικρά παιδιά"!
Αντρες που λέει και η greca!!

NY ANNA είπε...

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ. Λιτό, λιγόλογο και μάγκικο. Έτσι όπως μ' αρέσει δηλαδή. Μπράβο και πάλι μπράβο, γιατί η συγνώμη σηκώνει μεγάλη γενναιοδωρία. Όμως, η αλήθεια είναι πως ΔΕΝ χρειάζεται να ζητήσεις κατά τη γνώμη μου καμία συγνώμη, εκ μέρους κανενός. Βλέπεις, θεωρώ πως οι κύριοι ήταν κάτι παραπάνω από ενήλικοι για να έχουν πλήρη ευθύνη και συναίσθηση των λόγων και των πράξεών τους, που τα χρησιμοποίησαν εντελώς λανθασμένα και τα δύο. Φαίνεται πως θα τους άρεσε περισσότερο αν η κυρία είχε φορέσει το μανδύα της μισοκακόμοιρης και δεν ήταν έτσι ζωηρά αξιοπρεπής. Το έχω πει και το υποστηρίζω: το αντριλίκι βρίσκεται σ' εντελώς διαφορετικό σημείο από κείνο που το ψάχνουν μερικοί μερικοί. Και εν τέλει, μαγκιά δεν είναι να χτυπάς κατά ριπάς κάποιον που (σου φαίνεται...) ευάλωτος, αλλά όποιον είναι στα μέτρα σου. Κάλπικοι οι κύριοι, όπως και να τους δεις. Χαίρομαι πολύ, που δεν έχεις σχέση και δεν φαίνεται να ανήκεις σε αυτήν τη θλιβερή κατηγορία που δυστυχώς αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Καλησπέρες...

sealike2 είπε...

@greca: Συνήθως,από πλευρά των αντρών "συμπεριφορές" τέτοιου τύπου διατυπώνονται με εξωστρέφεια!! Θα συμφωνήσω ως προς την παιδική προσαρμογή στη συμπεριφορά τους, όπως ακριβώς τη θέτεις, αλλά με μια στάση χιουμοριστικής πτυχής!!Καλή σου ημέρα.

@attacta: Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και βάζω τελεία στη τελεία σου. Μόνο οι ήρωες που περιγράφω, και όσον αφορά στα σχόλια τους, ομολογώ πως εκτυλίχθηκαν περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση από μια παρέα αντρών!!

@νότα: Δεν θα συμφωνήσω, εδώ, μαζί σου, διότι "βιώσα" την εμπειρία δεν εξέλαβα "οσμή καταδίκης", αντιθέτως. Προσπάθησα να περιέγραψω γεγονότα τα οποία συμβαίνουν και έρχονται ως "απωλιθώματα συμπεριφοράς" απο το παρελθόν.Τέλος, θα χρησιμοποιήσω το συγκεκριμένο παράδειγμα ως προπομπό προβληματισμού, για τη θέση της γυναίκας στη κοινωνία. Δυστυχώς, η αλήθεια ότι χρειάζεται ακόμη περισσότερο, σήμερα, να αναβαθμιστεί ο ρόλος της στην κοινωνία (π.χ αντιπροσωπευτικότερη εκπροσώπηση σε θεσμούς,σε διοικητικά συμβούλια εταιρειών, υψηλότερη ανέλιξη στην ιεραρχία, πρόεδροι ΔΕΚΟ,τραπεζών κ.α )!! Καλή σου ημέρα!!

@rain: Καλή σου ημέρα, η προτροπή της γιαγιάς είναι απόσταγμα σοφίας??Σίγουρα ναι, γιατί όμως??

sealike2 είπε...

@tdjm: Πράγματι είναι αλήθεια "ξέρει εκείνη πως να τους βάζει στη θέση τους".Καλή σου ημέρα!!

@cinderella:...that's right!!!Εύστοχη "πονταρισιά".Nα είσαι καλά, Bye!!

@ny Anna: Kαλημέρα, καλωσόρισες από τα μέρη μου.".....εν τέλει, μαγκιά δεν είναι να χτυπάς κατά ριπάς κάποιον που (σου φαίνεται...) ευάλωτος, αλλά όποιον είναι στα μέτρα σου..." εδώ, με άγγιξες!!Όπως εξηγώ και παραπάνω, η διάθεση των σχολίων ήταν περισσότερο χιουμοριστική και χρησιμοποιήθηκε για "εσωτερική κατανάλωση". Να είσαι καλά!!

sealike2 είπε...

@syneas:Καλωήρθες από τη γειτονιά μου.Πράγματι συμφωνώ μαζί σου, αλλά ειλικρινά η διάθεση των σχολίων ήταν για εσωτερική κατανάλωση.Είχε την πινελιά της ανδρικής - παιδικής διάθεσης, που στην ουσία πότε δεν πείραξε κανένα!!Όμως με αφορμή αυτό ο προβληματισμός μου επεκτείνεται σε "στερεότυπα κοινωνικής στάσης" που πρέπει να διαλυθούν. Η σοφία του χρόνου ίσως να τα ξεθωριάζει, αλλά εκτιμώ πως πρέπει να γίνουν και βήματα προς τα εμπρός..Καλή σου ημέρα, εκλεκτέ κύριε!

M-meggie είπε...

Έχω την γνώμη πως τα "απωλιθώματα συμπεριφοράς" από τους παλαιότερους διδάσκονται στους νεότερους στα πλαίσια της ανδρικής, ενίοτε πατρικής κληρονομιάς. Δυστυχώς.
Το φαινόμενο αυτό έχει ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις στην επαρχία.
Η δε, θέση της γυναίκας στην κοινωνία του σήμερα και πάλι ειδικά στην επαρχία είναι δύσκολη. Ευτυχώς που υπάρχει και η ποσόστοση (και αυτό το λέω ειρωνικά γι αυτούς που ανακάλυψαν και τον όρο και την ουσία του).Μεγάλο το θέμα.
Καληνύχτα.

sealike2 είπε...

@νότα: Καλό μήνα, ο αέρας της επαρχίας είναι σίγουρα πιο καθαρός, πιο οξυγονομένος σε σχέση με τον αέρα της πρωτεύουσας!!Παρόλο αυτά αντί να ανοίγει δρόμους νεωτερικότητας στις σκέψεις των ανθρώπων, δημιουργεί "εκκεντρικά καχέκτυπα" προκατάληψης και μισαλλοδοξίας.Λυπάμαι,το δέχομαι όπως ακριβώς το λες και συμφωνώ.Όσον αφορά για τα "απολιθώματα της συμπεριφοράς" επιμένω πως δεν μεταλαμπαδεύονται μόνο μέσω της πατρικής κληρονομίας. Καταγράφονται, ως στάση, ως συμπεριφορά, ως κατεστημένο, που συμπληρώνει πολλά ακόμη "σύνδρομα" που απαξιούν την αξία και τη θέση της γυναίκας στη κοινωνία. Προχωράμε όμως, να προσπαθήσουμε σιγά -σιγά να τα αλλάξουμε, μαζί όλοι. Συμφωνούμε?

M-meggie είπε...

Καλό μήνα σε όλους μας.

Εμείς στην επαρχία κάνουμε προσομοίωση της ζωής στην Αθήνα σε τέτοιο βαθμό που κανείς θα ευχόταν να ζούσε τελικά στη ζούγκλα της Αθήνας μόνο και μόνο για τα πλεονεκτήματα της "μοναχικής ανωνυμίας"
Συμφωνώ, βεβαίως, πως οφείλουμε να προσπαθήσουμε όλοι μας να αλλάξει η υπάρχουσα νοοτροπία ως προς τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και προτείνω να ξεκινήσουμε εμείς πρώτες, οι γυναίκες - μητέρες υιών και θυγατέρων τον επαναπροσδιορισμό της συνύπαρξης των δύο φύλων με βάση πως ΚΑΙ τα δύο φύλα είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ με ότι αυτό σημαίνει.

Σκορπινα είπε...

Έτυχε να ζήσω 4 χρόνια σε μια πόλη, που διαθέτει όλα τα γνωρίσματα της επαρχίας....
Είμαι παθούσα και εγώ, όπως όλες οι γυναίκες που ζουν στην επαρχία, ειδικά αν προέρχονται από την Αθήνα.Σήμερα , 2 χρόνια μετά που έχω φύγει, ακόμα συζητιέται το όνομά μου....Και δεν έκανα τίποτα...~!
Μ'αρέσει η επαρχία αλλά δεν αλλάζω την ανωνυμία τηα Αθήνας με τίποτα!!!
Δεν βλέπω να αλλάζει αυτό, ακόμη και αν περάσουν πολλά χρόνια...

NY ANNA είπε...

Δεν ξέρω... Σίγουρα εσύ ξέρεις πολύ καλύτερα, μια εσύ είσαι εκείνος που το έζησε. Θα μου επιτρέψεις να σου πω όμως, πως καμια φορά, το χιούμορ και η ποιότητά του αντικατοπτρίζει και μερικές αληθινές απόψεις, που αλλιώς δεν θα είχαμε την ευκαιρία να τις πούμε, ενώ με το "μανδύα" και το άλλοθι του αστείου βγάζουμε στην επιφάνεια τον εαυτό μας. Άλλωστε, εάν δεν υπήρχε μια κάποια "πονηρή" διάθεση, όλα αυτά θα λέγονταν ενώπιόν της και θα σκάγατε όλοι μαζί στα γέλια. Το πίσω από την πλάτη της όμως, λέει πολλά από μόνο του, κατά τη γνώμη μου. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, δεν ήμουν εκεί, επομένως δεν μπορώ να επιμείνω σε τίποτα, παρά μόνο να γενικολογήσω. Σε ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία. Καλή μέρα και καλό μήνα!

sealike2 είπε...

@νότα:Καλησπέρα, ακριβώς αυτό εννοούσα και ενοοώ, χαίρομαι που συμφωνήσαμε!!Τώρα, επειδή είμαστε μέσα στην κοινωνία και για την κοινωνία ενεργοί πολίτες, θα μου επιτρέψεις να σου υπενθυμίσω ότι τα φύλλα δεν είναι μόνο δύο!! Με βεβαιότητα σου γράφω ότι δεν μου είναι ευχάριστο που συμβαίνει έτσι, αλλά απολύτως σέβομαι την ύπαρξη τους και την ταυτότητα τους ως δικαίωμα επιλογής!! Καλή δύναμη!!

@σκορπίνα: Καλό μήνα, σε κατανοώ απόλυτα και συμφωνώ μαζί σου!!Καλό ΠΣΚ!

sealike2 είπε...

@ny anna:Καλησπέρα καλό μήνα!Το χιούμορ στη ζωή μας φέρνει πιο κοντά. Ζεσταίνει τις καρδιές μας, αρκεί να είναι αμοιβαίο, να μην κρύβει "ύπουλο δόλο" για κάτι.Στην περίπτωση που περιέγραψα δεν υπήρξε κάτι τέτοιο. Όμως παρόλο αυτά, και σκεπτόμενος γενικότερα,εκτιμώ πως ακόμη και σήμερα κυριαρχούν "σύνδρομα" που μειώνουν τη φύση και το ρόλο της γυναίκας στη κοινωνία. Στην επαρχία το φαινόμενο "συχνάζει" περισσότερο. Λειτουργεί πολλαπλασιαστικά, όπως η μόλυνση. Θεωρώ, πως πρέπει να γίνουν βήματα που επανακαθορίζουν τους ρόλους των ανθρώπων, να καλύφθούν αποστάσεις. Αυτό ως αρχή.Καλό ΠΣΚ!

Roadartist είπε...

Ωραίο ποστ φίλε μου :)) χε χε άβυσσος το μυαλό του άντρα, την
καλημέρα μου!

sealike2 είπε...

@roadartist:Άβυσσος το μυαλό του ανθρώπου θα συμπλήρωνα!!
Καλημέρα!!

marianaonice είπε...

Δύσκολη η θέση της γυναίκας στην ελληνική επαρχία! Και πιο δύσκολη ακόμη αν η γυναίκα αυτή έτυχε στη ζωή της να είναι μόνη, χωρίς άνδρα. Και ακόμη πιο δύσκολη αν τα κατάφερε μόνη, χωρίς να έχει ανάγκη τους ...άνδρες!!
Δυστυχώς η ψευτομαγγιά φίλε μου δεν έχει όρια! Απλά παρατήρησε στο δρόμο μια γυναίκα οδηγό. Αν λίγο κάνει μία στραβοτιμονιά, καθυστερήσει ας πούμε να ξεκινήσει στο φανάρι, όλοι οι άνδρες οδηγάρες θα φωνάξουν "αντε μωρή κότα"!! Πολιτισμός έεε!!!! Πολύ ρεαλιστικό το σημερινό σου ποστ.
Καλή εβδομάδα.

sealike2 είπε...

@mariannaonice:Συμφωνώ απέραντα μαζί σου.Η παιδεία είναι αυτή που χαρακτηρίζει τη προσωπικότητα των ανθρώπων. Μεγάλη λέξη με λίγους οπαδούς. Καλή εβδομάδα!!