Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

Message in the wall (part #1)

Μαίρη + Γιώργος = Love για πάντα μαζί, αυτό έγραψε στο τοίχο και είδε ότι τον είδαν. Αμέσως, έτρεξε μακριά, λες και του έκλεβαν το ποδήλατο. Σχολιαρόπαιδο, παιδί άγουρο. Αν ήταν ώριμο δεν θα έγραφε τέτοια συνθήκη! Όμως, ότι να προσπαθήσεις να του εξηγήσεις, δεν αφομοιώνεται από το μυαλό του. Είναι κοκαλωμένο λες και το «στραβώνουν» προβολείς φορτηγού.

Περνάει ο καιρός, μεγαλώνει. Ξαφνικά συνειδοτοποιεί ότι η συνθήκη που έγραψε γύρω στα 15 του, στον τοίχο ενός ισογείου πολυκατοικίας, ήταν ανέφικτη!! Ανέφικτη, διότι κάποια από τα μέλη της ισότητας "έσπασε", δεν αποδείχτηκε. Στενοχωρήθηκε, δεν ήθελε να το χωνέψει. Γι' αυτό δεν έκανε τον Κινέζο. Ήθελε πειστικές απαντήσεις για κάτι που ήταν πρωταρχικό για αυτόν, ήταν το μεγάλο κομμάτι από το συναίσθημα μιας άγουρης λογικής. Πρόσταζε στα μάτια του ως η πιο γλυκιά σκέψη, μέλι!!!

Αυτό ήταν το σιρόπι του, του έδινε ενέργεια για να μην εγκαταλείψει από την πίεση. Να μην ξεφουσκώσει ο ενθουσιασμός για τα μαθήματα του, τις ξένες γλώσσες, τα φροντιστήρια, τις προπονήσεις του στο μπάσκετ. Χρειάζονταν 36ώρες για να το «βγάλει» το 24ώρο του, παρόλαυτα τα κατάφερνε. Τα στρίμωχνε όλα για να χωρέσουν!!!

Οι γονείς του από κοντά παρακολουθούσαν την πρόοδο, τον παρακινούσαν να συνεχίσει. Όσο για το μήνυμα που είχε γράψει δεν τους το είπε ποτέ!!Τι να καταλάβουν και πόσο, για εξισώσεις που αυτός είχε στο μυαλό του?? Τι να τους πει??

17 σχόλια:

rain είπε...

Γιατί να μην το γράψει, να μην το πει ότι τό'κανε? Αυτό δεν κάναμε όλοι, αυτό το "για πάντα" δεν είναι που είχε μια γλύκα τόση? Κι ας έσπαγε η ισότητα, τα γραμμένα ήταν εκεί για να θυμίζουν πως ήμασταν παιδιά και αγαπούσαμε άδολα και "για πάντα"..Καλησπέρα σου

M-meggie είπε...

Γιατί να μην το γράψει;
Γιατί να το πει στους γονείς του;
Αυτές οι εξισώσεις δεν ομολογούνται ιδιαιτέρως σε αυτή την ηλικία αλλά και σε όποια άλλη. Δεν δικαιώνονται από εξομολογήσεις. Υπάρχουν για το part #2. Νομίζω.

tdjm είπε...

χιχιχι

Να σας εξομολογηθώ κάτι???

Εγώ ακόμα πιστεύω στο...για πάντα!!
Ξέρω είμαι αφελής...αλλά μου αρέσει έτσι ...!!

Εμένα πάντως αν ο κανακάρης μου ,μου το έλεγε ή μου το πει ποτέ...το μόνο σίγουρο είναι πως θα τον καταλάβω....

αχ...τα παιδιά....

cinderella είπε...

Εξαιρετικό!!Με γύρισες λίγα χρόνια πίσω! Μαζί με τις φιλενάδες μου χαράζαμε στα δέντρα του σχολείου τα αρχικά του ονόματος μας και στο τέλος το άθροισμα οδηγούσε στην ισότητα B.F.F.E. Για καλή μας τύχη αυτό το ever κρατά ακόμα έτσι ώστε να μην είναι μόνο μια χαρακία στο δέντρο που να θυμίζει οτι κάποτε υπήρχε μια φιλία.

Roadartist είπε...

αχ και εγω τα εγραφα αυτα...
Είπαμε..'ανοητη ρομαντικη' τελος..
τα κουσουρια δεν διορθωνονται ποτε!

sealike2 είπε...

rain@:Είναι πολύ ζεστό να "φωτίζουμε" όλες τις "ανέγγιχτες" στιγμές των σκέψεων μας, έτσι όπως πέρασαν στα αθώα χρόνια της εφηβείας μας!!

νότα@:Ενδεχόμενα, αυτό το δείγμα καταγράφεται δικαιολογημένα ως το πρώτο gap που δημιουργείται στη σχέση των παιδιών με τους γονείς τους!!Απο τους γονείς χρειάζεται ένα διακριτικό follow up ώστε να παρεμβαίνουν εμψυχωτικά όποτε χρειασθεί στην εξέλιξη της ανάπτυξης του παιδιού τους!!

Alkmini είπε...

αυτο το love for ever μυριζει νιατα, ρομαντισμο, αθωοτητα, μας γυρναει στα παιδικα μας χρονια και μου αρεσει. ας προσπαθησουμε να κρατησουμε το παιδι μεσα μας. ειναι σημαντικο.

sealike2 είπε...

tdjm@:Mου αρέσει που είσαι ρομαντική και είναι πολύ σημαντικό να σας εμπιστεύεται το παιδί σας σε μια πολύ κρίσιμη ηλικία σε τόσο κρίσιμα θέματα!!Όσο για το "πάντα" εκεί χωράει πολύ συζήτηση...Καλή σας νύχτα.

cinderella@:Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Για εμένα είναι προφανές ότι η δυνατή φιλία αντιστοιχεί / ταυτίζεται με πλόυτο ζωής.Είμαι παθών (=πλούσιος) άρα μπορώ να το μοιρασθώ μαζί σας.

sealike2 είπε...

roadartist@:Μην ευνουχίσουμε τον σημαντικό από τους θεμελιώδεις λόγους που βρίσκουμε νόημα στη περαστική ζωή μας!!Να είσαι πάντα καλά !!

sealike2 είπε...

aliki@...μυρίζει άρωμα αναγένησης και δείνει στίγμα προσανατολισμού για κάποιους (=πολλούς) που έχουν "μπλεχθεί" στα δίχτυα μιας άχρωμης πραγματικότητας!!Καλη νύχτα!!

NY ANNA είπε...

Σωστά... Τι να τους πει; Τι να πει ένα ερωτευμένο παιδί στους γονείς του; Πώς να τους εξηγήσει; Αφού εκείνο που χάνουμε πιο πολύ καθώς μεγαλώνουμε είναι η παιδικότητά μας, η ικανότητα να εκπλησσόμαστε και να βλέπουμε τον κόσμο με φρέσκα, έστω και ανώριμα, μάτια. Ζεστά φιλιά. Όμορφα...

Ανώνυμος είπε...

Το καλό στην όλη ιστορία είναι πως όταν λέμε ή χαράσσουμε κάπου το ¨για πάντα¨, σε αυτή την ηλικία, το πιστεύουμε.
Το κακό είναι όταν συνεχίζουμε να το λέμε και μεγάλοι πια, χωρίς να το πιστεύουμε!

sealike2 είπε...

ny anna@:Kαλησπέρα και καλώς όρισες!!
Το σχόλιο σου, χτύπησε την "φλέβα" που αφορά τον λόγο που ανήρτησα το συγκεκριμένο κείμενο!!Να καταδείξω αυτό!!Όλοι ή καλύτερα πολλοί, μεγαλώνοντας μπλέκουμε σε "δίκτυα" τα οποία μας ορίζουν και μας "τραβούν" προς κατεύθυνση που η διαδρομή της εξοστρακίζει την φρεσκάδα μας και την παιδικότητα μας..Να είσαι πάντα καλά με σύμμαχο την ευεξία και την ψυχική ηρεμία!!

syneas@:Καλησπέρα εκλεκτέ κύριε,
είναι αλήθεια ότι ολοένα και περισσότερο όταν μπλεκόμαστε σε διαδρομές ζωής με ιδιοτέλεια, υποκρινόμαστε "ξεπουλώντας" όμως πρωτίστως αξίες που μας χαρακτηρίζουν ως προσωπικότητες. Εκτιμώ, ότι καθόλου δεν αξίζει να αυτοτιμωρούμαστε...Να είσαι πολύ καλά!!

tdjm είπε...

Oποτε θέλετε..να το συζητήσουμε γιατί διακρίνω μια αμφισβήτηση που μπορεί να είναι βάσιμη....μπορεί όμως και να μην είναι....!!!

sealike2 είπε...

tdjm@:Καλησπέρα. Δεν αμφισβητώ ποτέ και τίποτε εφόσον δεν γνωρίζω όλα τα στοιχεία της σκέψης του.Ειλικρινά. Απλά, δίνω μια διάσταση ενός αυθόρμητου παιδικού έρωτα.Θεωρώ, όμως ότι πράγματι είναι παρακινδυνευμένη η απόφαση παντοτινής αγάπης όταν ξεκινάει στα 15. Εκτιμώ, πως χρειάζονται και άλλες συνισταμένες για τη λήψη απόφασης(=για πάντα??) που στην ηλικία αυτή δεν δύνανται να συνυπολογισθούν. Το αμοιβαίο συναίσθημα είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους πλούσιους και αυτό δεν το αμφισβητώ ποτέ!!
Τέλος, θέλω να καταδείξω το ότι πολλοί μεγαλώνοντας μπλέκουμε σε "δίκτυα" τα οποία μας ορίζουν και μας "τραβούν" προς κατεύθυνση που η διαδρομή της εξοστρακίζει την φρεσκάδα μας και την παιδικότητα μας..Ο αυθορμητισμός μας εξανεμίζεται και λειτοργούμε περισσότερο προβλέψιμα και καθιερωμένα,συστατικά που βάζουν στο ψυγείο την αληθινή έννοια του έρωτα. Να είσαι καλά!!

ολα θα πανε καλα... είπε...

Δεν έγραφα ποτέ τέτοιες..εξισώσεις,ούτε καν στην εφηβεία.Μάλλον προαισθανόμουν την ψυχρή λογική των μαθηματικών και των αριθμών

sealike2 είπε...

@όλα θα πάνε καλά:Καλησπέρα, σε ευχαριστώ για την επίσκεψη. Η λογική διαβρώνει το συναίσθημα, και το συνάισθημα την λογική. Οπότε η μαθηματικές εξισώσεις δεν "χωρούν" στις σχέσεις μας!!Να είσαι καλά!!