Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

Cuba, all time happy!!!





Χαρούμενοι άνθρωποι φτώχεια και καλή καρδιά!!!

Χορός, πολύωρη διασκέδαση και muccio allegria!!!

Cuba, το τελευταίο κουμμουνιστικό κράτος ενός ημιπαγκοσμιοποιημένου πλανήτη. Αντιστάθηκε στη ξέφρενη επιδρομή του καπιταλισμού, άντεξε στην εξοντοτική πολιτική της CIA και των δέκα προέδρων της Αμερικής.

Χώρα πλούσια σε βλάστηση με κατακάθαρα νερά και αμμώδης παραλίες.

Εκεί η ζωή κυλάει για όλους το ίδιο, απουσιάζει το άγχος και το ¨γκάζι¨της καθημερινότητας των δυτικών προτύπων ζωής. Δεν υπάρχει το κοινωνικό ταξικό μέτρο σύγκρισης. Οι άνθρωποι ζουν εναρμονισμένα, χωρίς την αντιπαλότητα και το φθόνο που πηγάζει από την οπτική ενός σκληροπυρηνικού "εγώ" που υποστυλώνεται από το μήνυμα του "ξέρεις ποιος είμαι".

Το σπουδαιότερο όλων, δεν υπάρχει η μόλυνση του περιβάλλοντος. Η διατροφή τους είναι πλούσια σε λαχανικά, θαλασσινά και φρούτα που οι ίδιοι παράγουν με οικολογικό τρόπο. Για αυτό βοηθάει πολύ το τροπικό κλίμα που σημαίνει άφθονο ήλιο και νερό.

Σήμα κατατεθέν, τα πολύ ξεχωριστής γεύσης και μυρωδιάς πούρα τα οποία παράγονται χειροποίητα. Αναγνωρίζονται ως ανώτερης ποιότητας "Famous brand" σε όλο τον κόσμο. Επίσης, σπουδαίο εξαγωγικό προϊόν είναι η ζάχαρη και το ρούμι.

Η Αβάνα θεωρείται παγκόσμιως αρχτεκτονικό στολίδι και ως τέτοιο προστατεύεται από την UNESCO.Πολλά τα αξιοθέατα γύρω από την παλιά Αβάνα στη περιοχή Malecon.

Το καπιτόλιο της είναι μικρογραφία του Λευκού οίκου. Το νεκροταφείο, μοναδικό στον κόσμο με μαρμάρινη αρχιτεκτονική. Η όπερα και ο καθεδρικός ναός μοναδικής ομορφιάς με άψογη αρχιτεκτονική. Η μεγάλη πρασινισμένη Ρώμη και η παραλιακή οδός παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για περιήγηση!!


Το θρυλικό τροπικάνα club που είναι σήμα κατατεθέν για τη διασκέδαση. Λειτουργεί μέσα σε κήπους απο το 1939 με τις πλέον λυγερόκορμες κοπέλες ντυμένες με μοναδικά λατινοαμερικάνικα κουστούμια χορεύοντας τους περίφημους κουβάνικους ρυθμούς σάλσα, μπολέρο, ρέγγε και πατσάνγκα. Η νυχτερινή διασκέδαση περνά ευχάριστα με συνοδεία από ρούμι και πούρα Αβάνας. Σημειωτέων ότι, στο Club φθάνεις με τις τεράστιες λιμουζίνες του 1950 που τις συντηρούν με απαράμιλλη ευλάβεια.

Ευχαριστώ τον Αριστοτέλη και τη Μαρία που μου επικοινώνησαν όμορφες πληροφορίες για την Κούβα και μου έδωσαν τις φωτογραφίες για την παρούσα δημοσίευση. Ειλικρινά με εντυπωσίασαν με τις διηγήσεις τους από την εμπειρία των χειμερινών τους διακοπών. Το ηλιοκαμένο τους κορμί ξενίζει πολύ αυτή την χρονική περίοδο, αλλά μετά από επιστροφή από Κούβα και αυτό μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογικό!!


Και στα δικά σας τώρα……

22 σχόλια:

Alkmini είπε...

sealike2 ηταν ενα ταξιδι που μετανοιωσα που δεν πηγα. ημουν κοντα (Ιβιρικη Χερσονησο) και ήταν πιο ευκολο. Μπορει να αξιωθω καποια στιγμη να την επισκεφτω. αλλο ενα ονειρο ζωης.
καλη σου μερα.

rain είπε...

Πρέπει να είναι οντως υπέροχα! Είσαι πολύ καλός που κοινοποιησες αυτές τις φωτο και τις πληροφορίες. Η Αβάνα είναι ένα από τα μέρη που θέλω να επισκεφτώ και ελπίζω να το καταφέρω! Καλή σαρακοστή και φιλιά

sealike2 είπε...

@aliki:Καλησπέρα,
η Κούβα είναι όνειρο ζωής και για εμένα.Τα όνειρα όμως όταν τα πιστεύεις κανείς γίνονται αληθινά!!
Να είσαι καλά!!

sealike2 είπε...

@rain:Καλή σαρακοστή. Ναι, είναι ονειρεμένος προορισμός η Κούβα.Η διαβίωση των ανθρώπων εκεί σε συνδυασμό με το περιβάλλον τους δημιουργούν μια αίσθηση απελευθέρωσης!!Και για εμένα είναι όνειρο η επίσκεψη μου εκεί. Με αυτά που άκουσα και τις φωτό που είδα ταξίδεψα εικονικά στις ομορφιές του. Μοιράζομαιαπο εδώ κάποιες φωτό ώστε να βρείτε και εσείς αυτές τις στιγμές!Να είσαι καλά!

Ιφιγένεια είπε...

Πάντα ήθελα να πάω στην Κούβα !! Πρέπει να είναι τέλεια !! Να σω εάν ποτέ θα τα καταφέρω ...
Καλημέρα !

cinderella είπε...

Με τσάκισες, με γέρασες!! Λατρεμένο μέρος!! Πήγα πέρυσι για 10 μέρες και έψαχνα τρόπο να μείνω πιο πολύ!! Οτι και να πω είναι λίγο! Ότι και να γράψω φτωχό! Νά 'σαι καλά sealike2 μου που σήμερα, ενώ έχω ζόρια με ταξίδεψες έστω και νοερά! Κάποια στιγμή θα ανεβάσω κι εγώ δικές μου φωτογραφίες! Ως τότε χαζεύω τις δικές σου!!

Υ.Γ. Τα κίτρινα τρίκυκλα που βλέπουμε στη τελευταία φωτογραφία είναι ταξί για τουρίστες βέβαια και είναι εκπληκτικά για μια βόλτα. Σηκώνουν πολύ παζάρι και έχουν πολύ χαβαλέ!! :)))

M-meggie είπε...

Πολύ όμορφη βόλτα με πήγες sealike2. Και όχι απλά βόλτα, ξενάγηση ήταν.
Καλή σου μέρα.

sealike2 είπε...

@ιφιγένεια:Με τις καλύτερες ευχές να πραγματοποιηθούν τα θέλω σου. Η Κούβα είναι ιδανικός προορισμός και μπορεί να πάει κάποιος και χειμώνα. Καλή συνέχεια!!

sealike2 είπε...

@cinderella:Καλή σαρακοστή!Εσύ είσαι η πιο τυχερή της παρέας!!Γνωρίζεις την μοναδικότητα των διακοπών που μπορεί να σου προσφέρει η Κούβα.Παρόλο αυτά μας απέδειξες ότι ένα ταξίδι μπορεί να συνεχίζεται ή να ξεκινάει μέσω του μυαλό μας, και αυτό είναι σπουδαίο!!Να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα σε ότι περιμένεις!!

sealike2 είπε...

@νοτα:Καλή σαρακοστή σου εύχομαι. Οι βόλτες είναι απαραίτητες για να φορτίζουμε τις μπαταρίες μας.Καλή συνέχεια!

NY ANNA είπε...

Έχω την αίσθηση πως βρίσκεται μέσα σε πολλούς από μας αυτή η επιθυμία: το ταξίδι στην Κούβα. Νομίζω πως αποτελεί κάτι σαν μια σύγχρονη Ιθάκη στην οποία όλοι θέλουμε να φτάσουμε σε κάποια στιγμή στη ζωή μας. Είναι ο μύθος, είναι το χρώμα, είναι η μουσική; Δεν έχει σημασία. Τα όνειρά μας έχουν το χρώμα της. Και τα δικά μου βεβαίως. Απλώς νομίζω πως είναι καλύτερα να ανέβουμε στο αεροπλάνο πριν φύγει ο Κάστρο. Γιατί έχω την υποψία πως δυστυχώς μετά θα αλλάξουν πολλές από τις συνηθισμένες κι αγαπημένες μας εικόνες. Ζεστές καλησπέρες...

sealike2 είπε...

@ny anna:Καλησπέρα, καλως όρισες!! Ταυτίζομαι ακριβώς με την τοποθέτηση σου. Να είσαι πάντα καλά!!

cinderella είπε...

Πέρασα να ξαναχαζέψω τις φωτογραφίες σου, να ευχηθώ καλό Σαββατοκύριακο και να σε προσκαλέσω να παίξεις σε ένα παιχνίδι! Πέρνα από τον καναπέ μου να πάρεις τη πρόσκληση!!
Όλα σε ένα νοικοκυρεμενα!!
Φιλιά!!

marianaonice είπε...

Άψογη η περιήγηση που μας έκανες στην Κούβα! Έστω και νοερά βρεθήκαμε για λίγο εκεί!
Να είσαι καλά φίλε μας!

sealike2 είπε...

@cinderella:Thanks a lot for your invitation, but unfortunatelly I ll be in USA for 20 days.I have no enough time to do things in my blogsite this time. Thanks a lot!!

sealike2 είπε...

@marianaonice:Thanks a lot. Have a pleasure time!!

Roadartist είπε...

.. Κούβα !! Πρέπει να είναι τέλειο ταξίδι..!! ΜΠράβο :) Αντε να δουμε εμεις ποτε θα παμε... :(

Meropi είπε...

Sealike μου,
είχα καιρό να σε επισκεφθώ και λέω ας πάω να δω τι κάνει κι αυτή η ψυχή. Λοιπόν πολύ ενδιφέρον ακούγεται το ταξίδι σου. Καλός ο Κάστρο που αντιστάθηκε στους Αμερικάνους και οι Κουβανοί που έμειναν πίσω στο σύγχρονο "καταναλωτισμό", αλλά έχω όμως μια μικρή επιφύλαξη. Σε ένα καθεστώ που η αντιπολίτευση κρίνεται περιττή και πολεμιέται, δεν θα ένιωθα και τόσα άνετα και σίγουρα ΟΧΙ απελευθερωμένη...Αν χρειαζόταν να μείνεις εκεί για πάντα πώς θα ένιωθες;;;

tdjm είπε...

Exoυμε καιρό να σας ακούσουμε.
Ελπίζω όλα να είναι καλά...


Καλημέρα και καλό σ/κ

M-meggie είπε...

Ήρθα να ρωτήσω αν όλα είναι καλά αλλά ταξίδι η αιτία όπως βλέπω της απουσίας. Και ταξίδι μεγάλο. Έχω πάει Ν.Υ και μου άρεσε. Ελπίζω να περάσεις καλά.
Θα σε περιμένουμε για τις εντυπώσεις.

NY ANNA είπε...

Έλειπα. Και γύρισα. Κι είπα να περάσω να δω τι κάνεις. Και πέρασα. Και μόλις είδα πως λείπεις επίσης και μάλιστα στη ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να μη σε ζηλέψω λιγάκι, να μην ξαναθυμηθώ τα δικά μου στη Μητρόπολη του κόσμου, στο ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΛΟ, και να μη σου ευχηθώ από καρδιάς να περνάς τέλεια! Κι όταν επιστρέψεις, εδώ είμαστε. Θέλω όοοοολες τις dirty details. Λέμε τώρα... Xax! Ζεστά φιλιά.

kouklitsa είπε...

Καλησπέρα sealike2!

Καταπληκτικο το αφιερωμα σου για την Κούβα...να πω την αληθεια ειχα μια φοβία με το συγκεκριμένο μέρος...Παλιότερα και σε μικρή ηλικία είχα διαβάσει ένα άρθρο με όχι και τόσο καλές κριτικές...τώρα όμως σαν να αναιρέθηκαν...!!