Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2008

Καλή αρχή....


Καλή αρχή, αυτό τον τίτλο σκέφθηκα να προτιμήσω στη πρώτη ανάρτηση μου το 2008!!

Το θέμα θα κινηθεί σε μετά εορταστικό κλίμα μιας που έτσι και αλλιώς θα σβήσουν τα φώτα σήμερα.Το σπίτι θα αλλάξει τη γιορτινή του version με την πιο καθημερινή ώστε να βοηθήσει και τους οικοδεσπότες του να ξεχάσουν την ιδέα της χαλαρής εορταστικής περιόδου που δικαιολογούσε σε υπερθετικό βαθμό κάποιες καταστάσεις(φαγητό, ποτό όμως κυρίως απίστευτες ποσότητων γλυκών).

Ξεκινάμε δυνατά το 2008 και μόνο ελπίζουμε να το ζήσουμε συντροφιά με τους καλύτερους οιωνούς, οπλισμένοι με την πανοπλία της αισιοδοξίας. Η κατάσταση αυτή βοηθάει πολύ, όχι μόνο εμάς αλλά και τους άλλους, που μπορεί να περιορίζονται ή να δυσκολεύονται να την δουν έτσι!!!

Όμως μόνο έτσι δίνουμε νόημα χρώμα στη ζωή όταν στεκόμαστε δίπλα στον άλλο, αλληλοσυμπληρωνόμαστε.

Εξάλλου εάν όλοι μας είμαστε ίδιοι η σχεδόν ίδιοι τότε σίγουρα δεν θα υπήρχε ούτε βήμα στην εξέλιξη της κοινωνίας αλλά και της ζωής. Πόσο ανιαρό μου φαντάζει...

Xωράμε μέσα στο παιχνίδι, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε να κάνουμε στοχευμένες επιλογές. Αυτές που ταιριάζουν περισσότερο στην δική μας διαφορετικότητα και δυναμώνουν το ψυχογράφημα μας.

Το πρώτο βήμα άρχεται από εμάς όπου και τελειώνει με τον χορό των επιλογών μας. Σε οποιοδήποτε χώρο και αυτές να ανήκουν. Η επιλογή είναι δικαίωμα και μάλιστα ιερό. Αν πρώτα εμείς δεν τον προστατεύσουμε κανείς άλλος δεν πρόκειται να το κάνει, ακόμη και εάν είναι το άλλο μας μισό. Δεν λειτουργεί όπως τα έγγραφα που μπορεί να τα υπογράψει άλλος αντ΄αυτού!!!

Αν συνειδητοποιήσουμε ιεραρχήσουμε τα «θέλω» μας, θα μπορέσουμε να οριοθετήσουμε και τις επιλογές μας. Η ζωή εξαρτάται από εμάς για το πως θα ταξιδεύει, η πηδαλιούχηση είναι στα χέρια μας, εκτός εάν δεν θέλουμε να κάνουμε βάρδια.

Ακούω πολλούς και περισσότερο πολλές να τα βάζουν με την τύχη τους, ναι συμφωνώ είναι μέρος του παιχνιδιού. Αλλά μόνο μέρος. Για τα υπόλοιπα δεν ευθύνεται κανείς?? ή μάλλον καλύτερα, δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι και εμείς έχουμε ευθύνες. Έτσι όμως εξοστρακίζουμε τον εαυτό μας, που ούτε καν μπαίνουμε στο κόπο να συζητήσουμε μαζί του να τον γνωρίσουμε λίγο ποιοτικά.
Αν αυτό γίνει και συνεχίζει συστηματικά, κάτι θα μάθουμε έστω και λίγα, χρήσιμα για το μέλλον όμως.

Με την πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλύτερα τόσο σε εμένα όσο και σε εσάς που διαβάζετε ξεκινάω το ταξίδι στο 2008!!!

Πάμε καλά??

Στο τέλος θα δούμε!!!

6 σχόλια:

cinderella είπε...

Εγώ είμαι η πρώτη που μπαίνω; Με το δεξί λοιπόν το ποδαρικό! Καλή αρχή, καλή Χρονιά με υγεία και ότι άλλο ποθείς να το πάθεις καλέ μου! Εύχομαι το 2008 να ελαττώσουμε τη συνήθεια μας απέναντι στα γλυκά μιας και το αναφέρεις και στο πόστ σου αν και πολύ φοβάμαι οτι αυτό είναι αδύνατο!! :)))

Σκορπινα είπε...

Καλή χρονιά...
Με τις καλύτερες προδιαγραφές που εμείς θα φτιάξουμε...

Φιλιά και καλό ξεκίνημα να έχει ετούτος ο χρόνος!

kanataki είπε...

εγώ μια χαρά ιεραρχημένα τα έχω τα θέλω μου


υγ το πρόβλημα είναι απλώς ότι τα θέλω ΟΛΑ και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ
υγ αχ,τι ολιγαρκή που με έκανε το 2008!

marianaonice είπε...

Πέρασα και εγώ για ευχές και καλή χρονιά, με υγεία, χαρά, αγάπη και πρόοδο!! Ας ελπίσουμε ότι το 2008 θα είναι πιο κοντά στις προσδοκίες μας!! Μπορεί κάθε χρόνο οι ίδιες ελπίδες ν΄ ακούγονται κοινότυπες αλλά "αν δεν ελπίζει κανείς παύει ν΄ αναζητά και αυτό που μπορεί να μη χάθηκε...".

sealike2 είπε...

Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας και εξακολουθώ να προτείνω μόνο την ελπίδα στις ελπίδες όλων μας.Επίσης εκτιμώ, πως και η υπομονή που επιδεικνύεται σε κάποιες περιστάσεις της ζωής μας μας χαρακτηρίζει θετικά ως ανθρώπους!!!

Meropi είπε...

Καλό απόγευμα sealike μου,
δεν θυμάμαι αν σου είπα τα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, αν όχι τα λέω τώρα. Και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. Σήμερα ξεστόλισα κι εγώ το σπίτι μου. Έφυγαν και τα παιδιά κι έχω μια μελαγχολική διάθεση....
Άντε και ο χρόνος που διαβαίνουμε να είναι καλύτερος