Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Η αγωνία ενός αγώνα....

Περνάει ο καιρός γρήγορα, περισσότερο γρήγορα από όσο νόμιζα. Πάει πολύ καιρός, ώστε δικαιολογημένα να έχω συμπληρώσει πολλές απουσίες γραφής. Εδώ πάλι,εδώ συνέχεια….
Το επίκεντρο της προσοχής στρέφεται περί των δημόσιων οικονομικών. Tην κακοδιαχείριση, θα έλεγα καλύτερα, που αναγκάζει ολοένα και περισσότερους από τους ισχυρούς να χάνουν. Αυτοί χάνουν γιατί φάνηκαν άπληστοι. Επιζητούσαν την υπερβολική δοσολογία, ρευστού, ζεστού χρήματος για να ικανοποιούνται, να υπάρχουν ως επιτυχημένοι. Overdose Μoney!!! Αυτό που "συμβαίνει" είναι μοναδικό…..Την απληστία των λίγων, που οδήγησαν την οικονομία σε κρίση. Θέλουν να την περάσουν μέσα από τις οθόνες στο σπίτι μας, να την περάσουν όπως τους βολεύει. Τάχα μου ως μια ίωση που μεταδίδεται, και ως απέλπιδα προσπάθεια αναχαίτησης χρειάζεται η συμμετοχή μας. Κρίση που εφόσον δεν προλάβουμε την εξάπλωση της θα πρέπει να ανησυχούμε επικίνδυνα για το μέλλον μας.Το δικό μας και των παιδιών μας, μεγάλα ποσά δεν αποσβαίνονται από μια γενιά. Ούτε και με μια ζαριά. Να επιβαρυνθούμε για το καλό μας, διαφορετικά θα μας «φάει το μαύρο σκοτάδι» θα πιάσουμε τα «τάρταρα». Να κρατηθούμε γενναιόδωρα μπροστά στο ύψος της, να δώσουμε την μάχη μας χωρίς αντίδραση και κριτική. Εξάλλου, είμαστε μεγαλοπρεπείς ως άνθρωποι θα "δώσουμε" για να περισώσουμε. Ποιούς???? Προσχηματικά την οικονομία, την μία την παγκόσμια. Δηλαδή, τους λίγους ισχυρούς που την επηρεάζουν ιδιοτελώς. Αυτούς που ποτέ δεν έριξαν από ψηλά το βλέμα τους πιο κάτω όντας μεθυσμένοι από την κυριαρχία της ικανοποίησης ….Άντε λοιπόν, να βάλουμε ένα χεράκι όλοι μαζί να ξεκολήσουν, να σβήσουμε τα "χρέη" από τα τεφτέρια τους. Ποιος ξέρει για το καλό μας μπορεί, εσείς τι λέτε???????

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

帳號的設計 要有什麼經驗
發問者: Hokkiao ( 實習生 5 級)
發問時間: 2008-10-07 06:59:19 ( 還有 1 天發問到期 )
解答贈點: 20 ( 共有 0 人贊助 )
回答:
2 意見: 0
[ 檢舉 ]
zycxxcz1234.blogspot.com

方案 : 一ㄍ 【WRETCH】 categorization分類 TRANSFER->一ㄍ [BLOGSPOT] ID帳號








NATIONAL TAIWANUNIVERSITY
IWANNA

M-meggie είπε...

Με χαρά ξαναβλέπω αράδες γραμμένες από σένα. Εδώ λοιπόν και πάλι. Συνέχεια.

Στο ερώτημα που θέτεις έχω να πω πως αρνούμαι ακόμα και να τους επιτρέψω να μπουν με όποιο τρόπο στο σπίτι μου. Η τηλεόραση τουλάχιστον μπροστά μου μένει πεισματικά κλειστή. Επίσης δεν έχω πρόθεση να βοηθήσω (όσο αυτό θα μου επιτραπεί - ξέρω ελάχιστα)να σβήσουν το χρέος τους. Άλλο φυσικά η πρόθεση κι άλλο η πραγματικότητα που με την όψη του "κράτους" θα τους ξελασπώσει.
Όπως και να έχει, αρνούμαι να τους ακούσω. Αυτό το μπορώ.

Και πάλι καλώς ήρθες.

sealike2 είπε...

Eυχαριστώ πολύ για το σχόλιο.Τώρα όσον αφορά το ζήτημα της οικονομίας.
Θεωρώ, ότι επιβάλλεται να είμαστε πιο προσεκτικοί στη διαχείριση ων οικονομικών μας.Γενικότερα όμως, η προσωπική
εκτίμηση μου είναι ότι έχει στηθεί ένα παιχνίδι που οδηγεί σε "ξεκαθάρισμα λογαριασμών" ώστε να απομείνουν σε κάθε κλάδο της οικονομίας οι λίγοι και οι πιο ισχυροί. Ξεκαθάρισμα που θα ταλανίσει ως κυκλώνας δυστυχώς πολλούς αδύναμους. Θα είναι βραχυπρόθεσμα τα πρώτα "θύματα" σε μια κρίση ύφεσης.Να είστε καλά.

roadartist είπε...

Eμεις λέμε......να γίνει άλλη μια μεγάληηηη συναυλία που τα εσοδα της να δωθουν στις τραπεζες..
Να τους βοηθησουμε μωρε..
Για να σοβαρευτώ..αρκετά δύσκολες εποχές..και φοβάμαι οτι τα χειρότερα είναι μπροστά μας..
Καλό βράδυ. Καλώς όρισες ;)