Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2008

Η επιλογή της επικοινωνίας, ανάχωμα στη μετάλαξη της κοινωνίας

Πάνε πολλές ημέρες που παρακαλώ το χρόνο να μου δώσει λίγο από το περίσσευμα του. Δυστυχώς, τελευταία αργεί να μου κάνει το χατίρι. Όμως να που σήμερα, τον ξεγέλασα. Κατάφερα να ζωντανέψω λίγο την επικοινωνία. Επικοινωνία, που τη θεωρώ ιδιαίτερα δυναμική, που τόσο αρμονικά ξετυλίγεται μέσα από την διαδικασία της ανταλλαγής. Ανταλλαγή σκέψεων, ιδεών, συναισθημάτων, εμπειριών όλα δοσμένα μέσα από την προσωπική οπτική μας.

Σήμερα, νιώθω την ανάγκη να σας παραδώσω κάποιες σκέψεις μου που μάχονται στο μυαλό μου. Βλέπω πόσο γρήγορα αλλάζει ο κόσμος και μαζί οι ανθρώπινες συμπεριφορές, δεν πιστεύω στα μάτια μου. Φιγούρες πνίγονται μέσα στο άγχος της καθημερινότητας χωρίς να μπορούν να δουν με καθαρότητα το εσωτερικό κομμάτι του εαυτού τους και την μετάλλαξη που τους επιβάλλεται.

Μετάλλαξη έτσι αποκαλώ την εξέλιξη της κοινωνίας στο μέλλον. Μια μεταλλαγμένη στρατιά ανθρώπων να ανταγωνίζονται αδυσώπητα μεταξύ τους, να βρουν μια θέση γύρω από ένα άξονα επιβίωσης. Όλα δυστυχώς συμβαίνουν με παντελή απουσία ανθρώπινων συναισθημάτων. Τα σύμβολα του καπιταλισμού και η ληστρική μανία μιας ανούσιας κατανάλωσης διαβρώνουν τον συναισθηματικό μας κόσμο.

Η αλλαγή είναι δεδομένη με ταχύτητα να ξεπερνά τα όρια της ισορροπίας. Λυπάμαι, νομίζω ότι προσπαθώ να προσεγγίσω ήρεμα την πραγματικότητα που είναι διάχυτη γύρω μας. Πόσο να υποκύψεις, δεν θα αντέξεις. Ο ρυθμός έχει επιβληθεί και επενεργεί πολλαπλασιαστικά εντός μιας κοινωνικής διαστρωμάτωσης που αλλάζει. Οι λίγοι θα γίνουν οι ισχυροί και οι υπόλοιποι δέσμιοι μιας ισχυροκαπηλείας που θα επιβάλλεται από αυτούς.

Νέες μορφές επιδημιών θα αρχίσουν να φθάνουν. Κατάθλιψη η κύρια.

Η φύση του ανθρώπου θα αναγκάζεται να προσαρμόζεται σε συνθήκες που ποτέ δεν θα είναι ικανοποιητικές για ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Πώς θα αυτοολοκληρώνεσαι όταν πλέον οι επικρατούσες καταστάσεις αντιτάσσονται εχθρικές και εσύ πάντα ο αδύναμος δεν μπορείς να προσανατολισθείς στο δρόμο των «θέλω σου». Άγονη γραμμή ο δρόμος για την ευτυχία.

Ας σκεφθούμε καλύτερα να αφήνουμε το μυαλό μας να υπακούει σε μια λογική παιδικής νεφέλης. Γνήσια συνταγή καθόσον την θωρούμε στα μάτια της παιδικής αθωότητας. Τα παιδιά λειτουργούν ακόμη ανθρώπινα, παρόλο που σχεδιάζουν να τους επιβληθούν να χειραγωγήσουν τις σκέψεις τους. Να σκέπτονται, να φέρονται και να καταναλώνουν τα ίδια. Κατανάλωση, αυτή θα είναι η μόνη συμπεριφορά που χρειάζεται για να είσαι in. Καταναλώνεις άρα υπάρχεις. Δεν καταναλώνεις κρίμα που ζεις σήμερα σε μια υπερκαταναλωτική κοινωνία. Η επιδίωξη νομίζω εύκολο να την αντιληφθούμε όλοι.

Το ανάχωμα. Να ακολουθούμε απλές συνταγές. Συνταγές που στέλνουν στους νευρώνες του μυαλού μας την διάσταση μιας ουσιαστικής επικοινωνίας. Επικοινωνία που στηρίζεται μόνο σε ποιοτικά και όχι ποσοτικά κριτήρια. Αυτά που ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται για να βρίσκεται σε εσωτερική αρμονία. Το θεωρώ φάρμακο μιας μεγάλης ανθρώπινης ανάγκης, σε μια διαστροφική κοινωνία που άκομψα μεταλλάσσεται……

9 σχόλια:

marianaonice είπε...

Επιτέλους sealike!
χαίρομαι που ο χρόνος σου έκανε τη χάρη να μας χαρίσεις αυτή την ουσιαστική ανάρτηση για τη χαμένη επικοινωνία στη μεταλλαγμένη κοινωνία μας!! Πόσο δίκιο έχεις!

Ο Μενέλαος Λουντέμης είπε:
"Η γη μας είναι χαμένη ανάμεσα στ΄ άστρα κι οι άνθρωποι πάνω της ξένοι ο ένας για τον άλλον"!
Αυτό τα λέει όλα νομίζω.
Καλή Κυριακή να έχεις.

sealike2 είπε...

@marianaonice:Καλή Κυριακή σου εύχομαι.Χαίρομαι πολύ που τόσο εύστοχα προσέγγισες με το σχόλιο σου τις σκέψεις μου με την παραπομπή στο Μενέλαο Λουντέμη. Σε ευχαριστώ πολύ!!

NY ANNA είπε...

Επικοινωνία... Ζόρικα πράγματα. Καμια φορά νιώθω σαν τον Ε.Τ. τον εξωγήινο. Τεντώνω το δαχτυλάκι μου για να επικοινωνήσω και με κοιτάνε σαν UFO - και μου ζητάνε να ξαναγυρίσω στον... πλανήτη μου! Anyway, η επικοινωνία είναι ένα φάρμακο σπουδαίο, όπως και η άρνηση σε ό,τι εύκολα σερβίρεται. Κάποιοι θεωρούν τα Γκούτσι τους επικοινωνία. Ε, δεν είναι. Επικοινωνία είναι τα μάτια κι αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ - ή έτσι τουλάχιστον πασχίζει να πιστέψει μια... εξωγήινη σαν κι εμένα. Τα σέβη μου, καλώς σε ξαναβρήκα. Καλησπέρες...

ΝΟΤΑ είπε...

Έκπληξη και μάλιστα χορταστική.
Και μάλιστα πολύ ... ουσιαστική.
Την καλησπέρα μου και καλό μήνα.

Roadartist είπε...

Η λυση φιλε μου ειναι μια.. Επιστροφη στη φυση..
να μαθουμε να την αγαπαμε και να ζησουμε σε αυτη.. Ουσιαστικη αποκεντρωση..χρονος για να εισαι στο φυσικο περιβαλλον και να το ζεις!! Να συνειδητοποιησουμε ολοι οτι το παν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το χρημα :) καλο μηνα !

Ανώνυμος είπε...

Και να σκεφθεί κανείς οτι ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για να
συνυπάρχει να επικοινωνεί.
Είναι τόσο απλό μέσα απόένα χαμόγελο και μια καλοσυνάτη λέξη
ν'απλώσεις δίχτυ στην καρδιά του συνανθρώπου σου..
Κι όμως...
Τα λές τόσο σωστά τόσο αληθινά
κι όσο ο νους τα συλλογάται ρωτάει γιατί ;;;;

Ισμήνη
http://Isminy pblogs.gr

λυγερη είπε...

Αυτή την εγγραφή σου την έχω διαβάσει αρκετές φορές ,όσες έχω περάσει απο την σελίδα σου.
Σήμερα για ν'απαλύνω την γεύση που μου αφήνει ,αντί άλλης απάντησης σου δίνω ένα απόσπασμα
μιας παλιάς εγγραφής μου
ΣΤΟ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

"ΣΥΝΑΤΑΓΗ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ"
"Τίποτα το ιδιαίτερο, τίποτα το συγκλονιστικό , τίποτα το ασύνηθες.
Ενας άνθρωπος ! Αφαιρέστε, το χρώμα, την εθνικότητα, την γλώσσα, την θρησκεία ,τον χρόνο, τον τόπο και δείτε το ανθρώπινο πλάσμα. Τι ζητάει?
Μια στέγη ( μια φωλιά σαν τα πουλιά)
Μιαν αγκαλιά ( να κουρνιάσει , σαν τα πουλιά)
Την καθημερινή του τροφή (σαν τα πουλιά)
Μια δουλειά ( σαν αξιοπρεπής Άνθρωπος )

Λυγερή του ΠΗΓΑΙΜΟΥ
http://ligery.pblogs.gr
http://lygeri.pblogs.gr

roadartist είπε...

..Εισαι καλα??

Ανώνυμος είπε...

伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區