Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Nα τα Πούμε???

Σήμερα, να ευχηθούμε χρόνια πολλά και υγεία σε όλους  και όλες. Όλες οι ημέρες που έρχονται ας στολίσουν τον κόσμο μας με συναισθήματα χαράς. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε, να επιβεβαιώνουμε την δυναμική που αυτά μπορούν να συνεισφέρουν στις επιλογές μας. Γύρω μας, στη κοινωνία ευρύτερα το κλίμα όπως έχει διαμορφωθεί δεν αποτελεί  το κλειδί για  νέα οράματα. Απεναντίας, ότι θετικό μπορεί να σκεφθούμε σκοντάφτει στην επιγραφή «κλειστό λόγω μελαγχολίας».Οπότε, το μόνο που απομένει να προσπαθούμε να περιχαρακώσουμε τα ιερά και τα όσια μας.Να μην σκορπίσουν από το μένος της επερχόμενης ή υπάρχουσας κρίσης.

H ανασύνταξη υγειών δυνάμεων ίσως προτάξει ως ανάχωμα ελπίδας  στις επιγραφές της αναστολής. Όμως, τελικά το πειστικό όραμα τεκμηριώνεται με  επιχειρήματα. Επιχειρήματα που αγγίζουν την βασική ιδέα μιας νέας προοπτικής.Προοπτική, που αναγεννά ίσως μια πιο ελπιδοφόρα  κοινωνική μετεξέλιξη όταν στηρίζεται σε έργο, αγώνα και ουσιαστικές αξίες. Αλλιώς, θα είμαστε υποχρεωμένοι-καταδικασμένοι να ταλανιζόμαστε στη δίνη των σκιών. Σκιές που φθάνουν πρώτες, όταν εμείς ακόμη βήμα - βήμα δίνουμε τον αγώνα μας.Χάνεται το μέτρο, σπάει η ψυχολογία, νιώθεις το στημένο και απογοητεύεσαι, απελπίζεσαι.Επενεργεί ανάποδα. Όπως όταν το πλοίο κόβει ταχύτητα πριν "πιάσει" τόκο. Σταματάς, χάνεις τον προσανατολισμό του τελικού προορισμού σου. Προοορισμό που ήθελε εφόδια και περισσότερο την προσπάθεια σου. Να τροχοδρομήσεις δίκαια (=αξιοκρατικά) πάνω σε θεμέλια που θα ήταν  νοτισμένα με  τον ιδρώτα σου.

 Χάθηκαν η αρμονία και η ηθική. Βασικά δεδομένα σε στιβαρή, δίκαια κοινωνία. Διαφορετικά, πιστεύεις πως όλα  μπορούν να στηθούν και να σταθούν...Να υπακούουν στη λογική του παραλόγου. Σαν την ψευδαίσθηση, όταν   νομίζεις ότι ο χαρταετός βρίσκεται ψηλά σε ουρανό χωρίς αέρα.Μάταια, δεν θα μπορέσει, χωρίς τον "σύμμαχο άνεμο"….Το μόνο που θα συμβεί, να στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του, καταδικασμένος σε επίγεια συντριβή.Η συντριβή είναι το αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα που προέρχεται από έλλειψη των συστατικών στοιχείων που θα τον βοηθούν να ανελίσσεται  επιβλητικός στον αιθέρα του. Κρίμα….

          Οι ημέρες που έρχονται φθάνουν για να μας πείσουν!!Να μας πείσουν πρώτα σε προσωπικό επίπεδο να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Να αναζητήσουμε τους λόγους και να αποδώσουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν... χωρίς αυτές εύκολα να  τις μεταθέτουμε, να τις εποστρακίσουμε ή να τις εξοστρακίσουμεΘεωρώ, ότι πρώτα με το αποτέλεσμα της αυτοκάθαρσης θα δώσουμε γενναία πάσα στην αλλαγή που ευαγγελιζόμαστε. Σίγουρα, καμιά κοινωνική πρόοδος δεν μπορεί να επιτευχθεί εάν τα μέλη της είναι ανίκανα να αυτοκαθαρθούν.

   Πολλές ευχές,

 Χρόνια πολλά!!!

 

                             

3 σχόλια:

marianaonice είπε...

Έτσι για να φέρουμε αλλαγή πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας!
Χρόνια πολλά!
Με υγεία, χαρά και προκοπή!
Καλή Πρωτοχρονιά!

tdjm είπε...

Καλή χρονιά.....εύχομαι δυνατά ...

sealike2 είπε...

@marianaonice:
Εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά, ευτυχισμένος και χαρούμενο το 2009.
Κάθε προσδοκία σου να επιτευχθεί στο ακέραιο.

@tdjm:
Εύχομαι καλή χρονιά υγεία και ευτυχία το 2009.
Όλοι οι καλοί οιωνοί να είναι πλάι σου.