Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Η Ελλάδα αλλάζει......

Δύσκολες και επίπονες αναμφίβολα χαρακτηρίζονται οι προσπάθειες του Ελληνικού λαού προκειμένου να επιτευχθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλλουν ενεργά στην οικονομική διάσωση της Χώρας μας.

Μεταρρυθμίσεις που αναμφίβολλα ήταν σχεδιασμένες αλλά δυστυχώς καταναγκασμένες να αναπαύοναται στον θρόνο του πολιτικού κόστους.

Το ευχάριστο είναι ότι εισπράτουμε τα εύσημα και την αναγνώριση.

Η δήλωση του αρμόδιου για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπου Ολι Ρεν.

"Ο Ολι Ρεν χαρακτήρισε την Ελλάδα, τη Σουηδία και τη Λετονία, ως παραδείγματα χωρών που πέτυχαν να δρομολογήσουν θαρραλέες μεταρρυθμίσεις χωρίς να υπολογίζουν ουσιαστικά το πολιτικό κόστος.

Σύμφωνα με τον κοινοτικό επίτροπο, οι τρεις αυτές χώρες αποτελούν την έμπρακτη απόδειξη διάψευσης παλαιότερης δήλωσης του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος έχει πει ότι «όλοι γνωρίζουμε το τι θα πρέπει να κάνουμε, αλλά αυτό που αγνοούμε είναι το πώς να κερδίζουμε εκλογές αμέσως μετά».

Ειδικότερα για την Ελλάδα, ο Ο. Ρεν τόνισε ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κέρδισε πριν από λίγους μήνες εκλογές, μετά από ιδιαίτερα θαρραλέες μεταρρυθμίσεις που δρομολογήθηκαν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κοινοτικό επίτροπο, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς προχώρησε σε ιδιαίτερα τολμηρές μεταρρυθμίσεις πετυχαίνοντας την υποστήριξη του εκλογικού σώματος. Ο Ο. Ρεν, αφού είπε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και πολύ δύσκολη, τόνισε παράλληλα ότι θα πρέπει να αναγνωριστούν οι προσπάθειες του ελληνικού λαού και του Ελληνα πρωθυπουργού για την προώθηση αυτών των μεταρρυθμίσεων"".

Η Ελλάδα πλέον είναι εκ των πραγμάτων από τους βασικούς πρωταγωνιστές των σχετικών διεργασιών αλλαγής που επέρχονται στο διεθνές περιβάλλον.

Η Ελλάδα αλλάζει....συνεχίζεται.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: