Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Αυτή είναι η αλήθεια για την οικονομία??? Γιατί τώρα μας κακοφαίνεται???

Καλοί μου φίλοι,

Σας παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από την πρόσφατη δημοσιευμένη έκθεση του ΙΟΒΕ [(το ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΙΟΒΕ) είναι ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός, κοινωφελής, ερευνητικός οργανισμός].
Κρατήστε μερικές από τις διαπιστώσεις του όπως αυτές παρατείθενται παρακάτω.
Κατόπιν, μόνοι σας ψύχραιμα, με παρησία αναρωτηθείτε .....άραγε, πόση αλήθεια κρύβεται πίσω από αυτές!!!
Εκτιμώ ότι, θα συμφωνήσετε πως οι εν λόγω διαπιστώσεις "κλειδώνουν" μέσα στο μυαλό μας όλη την αλήθεια.
Αλήθεια που "απαντά" σε κάθε απορία που σχετίζεται με το θέμα της Ελληνικής Οικονομίας.
Και η κυριότερη όλων αυτή,"έπρεπε άραγε να φθάσουμε ως εδώ??".
Ίσως τώρα από εδώ και στο εξής να μας δοθεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δούμε με περισσότερο ωριμότητα την συμπεριφορά μας ή οποία θα χαρακτηρίζει τις επιλογές μας....
Και το κυριότερο να μετακινήσουμε το ειδικό βάρος της ανθρώπινης ευδαιμονίας γύρω από αληθινές καθαρές αξίες που προάγουν την συμμετοχή, την αλληλοκατανόηση, την αλληλεγγύη, την συμπαράσταση, τον εθελοντισμό.

Αυτές παράγουν την ανθρώπινη ικανοποίηση!!!


""Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα και τα μέτρα που έχουν ληφθεί και εφαρμόζονται είναι απαραίτητα για τη δημοσιονομική εξυγίανση.

Το ΙΟΒΕ χαρακτηρίζει τη συμφωνία ως την «απαραίτητη θεραπεία, την οποία το πολιτικό σύστημα δεν ήταν σε θέση να προσφέρει», λόγω των «ποικίλων δεσμεύσεών του προς πολλές και διαφορετικές ομάδες συμφερόντων».

Έτσι, το Ίδρυμα επισημαίνει ότι η σημερινή κρίση ίσως είναι μια ευκαιρία διόρθωσης σοβαρών λαθών του παρελθόντος, σε ό,τι κυρίως αφορά τον «δυσκίνητο και αναποτελεσματικό» δημόσιο τομέα.

Χωρίς τη Συμφωνία και το δάνειο των 110 δισ. ευρώ η Ελλάδα θα είχε ήδη κηρύξει στάση πληρωμών, με καταστρεπτικές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνική της συνοχή, αναφέρει το ΙΟΒΕ.

Προειδοποιεί, ωστόσο, πως, αν και τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται είναι απολύτως αναγκαία, «δεν μπορούν να θεωρηθούν επαρκή για την οικονομική ανόρθωση της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: